Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information -
Startsida -  / Om Romfartuna skola

Romfartuna skola.

Om Romfartuna skola

Romfartuna skola är en skola för år F-3 med cirka 30 elever. Skolan ligger naturskönt bredvid Romfartuna kyrka, cirka 10 kilometer norr om Västerås.

Våra ledord är kunskap, lust och tillit.

Bara ett stenkast bort finns både åkrar och ängar. På promenadavstånd har vi tillgång till både skog och härligt källvatten.

I närheten av skolan finns fotbollsplan, som på vintern förvandlas till skridskoplan av snälla föräldrar, pulkabacke, ett berg med roliga skogsdungar att leka i. Allt flitigt använt av skolans elever.

Bor man inte i närheten finns skolbuss.

Att lära sig kommunicera är viktigt

På Romfartuna skola tränar vi ständigt på att kommunicera. Vi tränar på att uttrycka våra egna tankar och att lyssna på varandra.

På så sätt får vi en bättre bild av oss själva och vi blir medvetna om hur vi människor är olika. Olikheterna ser vi som tillgångar, eftersom vi då kan komplettera varandra. Alla människor är lika mycket värda och alla behövs!

- Tillbaka  -    Upp  -